Barion Pixel
Menü

Wild jam gyökér diosgenin, 450mg - 100 db, Mother Nature

Ár:
5.490 Ft
Cikkszám: 311845113086
Elérhetőség: 10 db raktáron
Gyártó: Mother Nature
Menny.:db

Leírás

A Mother Nature, Wild jam gyökér étrend-kiegészítő 10% diosgenint tartalmaz. 


A wild yam olyan növény, amelyet az emberek évszázadok óta használnak az alternatív gyógyászatban. A vad yam lehetséges gyógyászati felhasználása a menopauza tüneteinek, a reumás ízületi gyulladásnak, a cukorbetegségnek és az izomgörcsöknek a kezelése.
A wild yamnak számos más elnevezése van, például kólika gyökér, wild jam, amerikai jam, négylevelű yam, jamgyökér. Több mint 600 vad yam faj létezik, csak 12 fogyasztható.
A vad jamok hagymája és gyökerei tartalmaznak egy diosgenin nevű hatóanyagot, amely befolyásolhatja az emberekben számos hasznos hormon, például az ösztrogén vagy a dehidroepiandroszteron (DHEA) termelődését. A wild yam fogyasztása természetes módja lehet ezeknek a hormonoknak a szervezetben történő elősegítésére, amelynek bizonyos egészségügyi előnyei lehetnek.
 

A wild yam néhány lehetséges felhasználás területei a következők:
 

Menopauza tünetei
A vad jam alkalmazása az ösztrogénpótló kezelés alternatívája lehet a menopauza tüneteinek kezelésére. A vad yam növelheti vagy stabilizálhatja az ösztrogén szintjét a szervezetben, hogy segítsen enyhíteni a tüneteit.
 

Rheumatoid arthritis
Tanulmányok azt mutatták, hogy a vad jam gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik, és alkalmas lehet a rheumatoid arthritis kezelésére.
A reumás ízületi gyulladás krónikus állapot, amely az ízületek gyulladását okozza. Ez fájdalmat és merevséget okozhat, ami korlátozza a mobilitást a betegségben szenvedőknél.
 

A vércukorszint szabályozása
A vad yam tartalmaz egy dioscoretine nevű hatóanyagot is, amely segíti a vércukorszint szabályozását, így hasznos lehet a cukorbetegek vércukorszintjének szabályozásában. 
 

Görcsök és izomfájdalom
Tanulmányok azt mutatták,hogy a wild yam, görcsoldó tulajdonságokkal rendelkezik, így csökkentik az izomgörcsöket. Ez a görcsoldó tulajdonság azt jelenti, hogy a vad yam hasznos lehet például a premenstruációs szindrómához (PMS) kapcsolódó görcsök és izomfájdalmak csökkentésére. 


A Mother Nature, Wild jam gyökér étrend-kiegészítő 10 % diosgenint tartalmaz. Számos tanulmány kimutatta, hogy a diosgenin és származékai megelőző és terápiás hatást fejtenek ki a különböző neurológiai rendellenességekkel szemben. Tanulmányok kimutatták, hogy a diosgenin aktív az idegrendszeri betegségek, például a Parkinson-kór és az Alzheimer-kór kezelésében.
Egy tanulmány megállapította, hogy a diosgenin ösztönözheti az új bőrsejtek növekedését, amelynek öregedésgátló hatása lehet.
A diosgenin számos más előnnyel is járhat, például: csökkent vércukorszint és koleszterinszint, a sclerosis multiplex (MS) a központi idegrendszert érintő krónikus gyulladásos demyelinizáló betegség enyhítése.


Hatóanyagok                                                1 kapszulában                                                                                 
Wild Jam kivonat                                          450 mg
ebből diosgenin                                             45 mg
 
Javasolt használat:
Napi ajánlott mennyiség 2 kapszula.

Mint minden étrend-kiegészítő esetében, tanácsot kell kérnie orvosától vagy egészségügyi szakembertől. Ha valamilyen egészségügyi problémája van, vagy gyógyszert szed, ha szoptat, terhes vagy terhességet tervez, a termék használata előtt konzultálnia kell orvosával. Használat előtt mindig gondosan olvassa el a csomagolást.