DHEA

A DHEA az agyban termelődik, de a zsírszövetek is képesek az előállítására. Az életkor előrehaladtával a DHEA termelése csökken, ami számos krónikus betegség kialakulásához vezethet. Az élettani hatásai közé tartozik a szív- és érrendszeri betegségek, a cukorbetegség, az ízületi gyulladások és a depresszió megelőzése. Emellett a DHEA-t számos kozmetikai termékben is használják, például a bőr öregedésének lassítására vagy az immunrendszer erősítésére. 
Rendezés:

Mi is az a DHEA?

Minden ember természetes DHEA-t termel a szervezetében. A DHEA az emberi test egyik leggyakoribb szteroid hormonja, mely több mint 150 különböző anyagcsere-funkcióban játszik szerepet

Az életkor előrehaladtával a szervezet DHEA termelése csökken, ezért sok ember szed DHEA kiegészítőt annak érdekében, hogy javítsa egészségi állapotát. A DHEA kiegészítőknek számos előnyös hatásuk van, beleértve a stresszcsökkentést, a jó közérzet növelését, és a testi teljesítmény javítását.

A DHEA hatásai:


1. Csökkenti a gyulladásokat
2. Segít a csontsűrűség és az izomtömeg növelésében

3. Véd a depresszió, a kognitív hanyatlás és a hangulati ingadozások ellen

4. Segít a zsírégetésben és a tiszta izomtömeg növelésben

5. Csökkenti a cukorbetegség kockázatát

6. Csökkenti a szexuális zavart és fokozza a libidót
 

Ha DHEA kiegészítőt szeretne vásárolni, fontos figyelembe venni néhány szempontot:

Dózis: A DHEA kiegészítők általában 25mg és 100mg közötti adagokban kaphatók. Ha először vesz DHEA kiegészítőt, kezdjen kisebb adaggal, és fokozatosan növelje, ha szükséges.

Minőség: Fontos, hogy olyan DHEA kiegészítőt válasszon, amelyik minőségi és tiszta. A gyártó által biztosított információk alapján ellenőrizze, hogy a termék biztonságos-e és megfelel-e a személyes igényeinek.

Alkalmazás: A DHEA kiegészítők tabletta, kapszula vagy por formájában kaphatók. Válassza azt a formát, amelyik a legkényelmesebb számára a szedéshez.

Összetevők: Győződjön meg róla, hogy a kiegészítő nem tartalmaz olyan összetevőket, amelyek allergiás reakciót okozhatnak, vagy amelyekkel szemben intoleranciája van.

A mikronizált DHEA olyan formája a DHEA-nak, amelyik kisebb részecskékre van aprítva. A mikronizált DHEA általában gyorsabban felszívódik, és jobban hasznosul a szervezetben, mint a hagyományos DHEA. Emiatt sokan úgy vélik, hogy a mikronizált DHEA hatékonyabb a hagyományos DHEA-nál.

A DHEA lágy gél kapszulák olyan DHEA kiegészítők, amelyek lágy gél kapszulák formájában elérhetők. A lágy gél kapszulák általában gyorsabban felszívódnak a szervezetben, és jobban hasznosulnak, mint a hagyományos száraz kapszulák. 

A 7-Keto-DHEA a dehidroepiandroszteron (DHEA) természetben előforduló metabolitja. A 7-Keto-DHEA számos biológiai funkcióban vesz részt, ideértve a sejtek hőtermelését (termogenezis). A DHEA-termelés és a 7-Keto-DHEA, valamint az anyagcsere sebessége az életkor előrehaladtával természetesen csökken. Klinikai vizsgálatok során kimutatták, hogy a 7-Keto egyedülálló összetevője segíti az egészséges testsúly fenntartását, a megfelelő étrend és testmozgás mellett.

Elővigyázatosság

Az orvosi tanácsot ajánlott kérni, mielőtt bármilyen DHEA kiegészítőt szedne, különösen, ha betegsége van, vagy gyógyszert szed, mivel a DHEA hatással lehet más gyógyszerekre és egészségi állapotára.