Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Alvás

Alvás

2023. 06. 09. 15:04:20
Az Ashwagandha, más néven a "téli cseresznye" vagy "indiai ginseng", egy hosszú múltra visszatekintő növény, amelyet hagyományosan az ájurvédikus orvoslásban használnak. Az utóbbi években az Ashwagandha egyre népszerűbbé vált az étrend-kiegészítők piacán, és számos webáruházban is elérhetővé vált. 
1970. 01. 01. 00:00:00

Lehet, hogy nem a meztelen alvás az első dolog, amire gondol, ha egészség javításáról van szó, de vannak olyan előnyök, amelyeket nem szabad figyelmen kívül hagyni. 

Mint kiderült, a meztelenül alvásnak számos előnye van. Lehet, hogy hallott már ezek közül néhányról, de mások meglephetik.

1970. 01. 01. 00:00:00

Az edzés nagyszerű a testnek és az elmének – és segíthet abban is, hogy jól aludjon. Néhány ember számára azonban a túl késői edzés befolyásolhatja az éjszakai pihenést.

A rendelkezésre álló tanulmányok alapján elmondható, hogy a testmozgás valóban segít gyorsabban elaludni, és javítja az alvás minőségét. De még mindig vita folyik arról, hogy melyik napszakban érdemes gyakorolni. Tanácsos hallgatni a testükre, hogy lássuk, milyen jól alhatunk a testedzés hatására.

1970. 01. 01. 00:00:00
Sokan úgy gondolják, hogy rossz ötlet lefekvés előtt enni. Ez gyakran abból a hiedelemből fakad, hogy az elalvás előtti étkezés súlygyarapodáshoz vezet. Egyesek azonban azt állítják, hogy egy lefekvés előtti falatozás valóban támogathatja a fogyókúrát. Az igazság az, hogy a válasz nem mindenki számára ugyanaz, vagyis nagymértékben függ az egyéntől.
1970. 01. 01. 00:00:00
Előfordult már, hogy álmosnak érezte magát a kanapén, de aztán mégis ébren maradt, amikor lefeküdt aludni? Ha sok időt tölt az ágyban ébren és frusztráltan, teste elkezdheti összekapcsolni az ágyat az ébrenléttel és frusztráltsággal. A krónikus álmatlanság ennek a negatív asszociációnak az eredményeként alakul ki.
1970. 01. 01. 00:00:00
Talán nincs is nagyobb elégedettség, mint egy kád meleg vízben pihenni egy hosszú, stresszes nap végén. A terápiás rituálé, amelyben lemossuk aggodalmainkat, a pihentető egyedül töltött idővel együtt, nyerő kombináció lehet.
1970. 01. 01. 00:00:00
Ha alkoholos italhoz fordul, hogy segítsen Önnek az éjjeli pihenésben, az ronthatja az alvás minőségét. Az alábbiakban ennek okáról olvashat, és tippekről, hogy jobban aludjon éjszaka.
1970. 01. 01. 00:00:00

Ha alvási gondjai vannak, nincs egyedül. Az éjszakai rutinok általában befolyásolják az alvás minőségét. Az esti órákban végzett tevékenységei nagy hatással lehetnek az elalvás és az éjszakai alvás képességére.

A rossz alvásnak számos egészségügyi következménye lehet. Ha gondjai vannak a rendszeres pihentető alvással, próbálja meg feltárni lefekvés előtti szokásait, hogy azonosítsa a lehetséges problémás területeket, és alkosson meg egy új rutint, amely elősegíti a jobb alvást. Az alábbiakban néhány tippet olvashat a kezdéshez.

1970. 01. 01. 00:00:00

A stressz és aggodalmak feljegyzésére szolgáló napló hatékony eszköz lehet a kényelmetlen érzelmek feloldása felé. Segíthet abban is, hogy elemezze, mit érez, és megtalálhatja az utat az előrelépéshez. Az aggodalom táplálhatja a szorongást, a stresszt és a félelmet. Ennek nagyon rossz következményei lehetnek, ha még a legegyszerűbbnek tűnő körülményt is túlgondolja, és pánikba esik.

1970. 01. 01. 00:00:00

Sok ember számára a rendszerezés egyike azoknak a dolgoknak, amelyek a prioritások élén vannak, de valójában soha nem kerülnek kipipálásra.

Ha Ön is egyike ezeknek a személyeknek, nagy eséllyel már tucatnyi jegyzetfüzetet, naplót, tervezőt és alkalmazást túrt át annak reményében, hogy megtalálja azt a szervezési rendszert, amelyik Önnek működik.