Gyógynövény

2023. 06. 09. 15:04:20

Ashwagandha: Az életenergia csodája az étrend-kiegészítők világában

Az Ashwagandha, más néven a "téli cseresznye" vagy "indiai ginseng", egy hosszú múltra visszatekintő növény, amelyet hagyományosan az ájurvédikus orvoslásban használnak. Az utóbbi években az Ashwagandha egyre népszerűbbé vált az étrend-kiegészítők piacán, és számos webáruházban is elérhetővé vált. 
2023. 02. 16. 09:51:09

Az artemisinin lehetséges hatása rákterápiában, a kutatások tükrében

Az artemisinin az ázsiai Artemisia annua növényből származó gyógyszer. Ennek az aromás növénynek páfrányszerű levelei és sárga virágai vannak. Több mint 2000 éve használják láz kezelésére. A malária ellen is hatékony kezelés, mivel képes megölni a maláriát okozó Plasmodium falciparum parazitákat.

1970. 01. 01. 00:00:00

4 lehetőség az adaptogén bevitel növelésére

Ha jó minőségű adaptogéneket ad hozzá a napi étrend-kiegészítőkhöz, segíthet a szervezetnek alkalmazkodni a mindennapi stresszhez. Mik azok az adaptogének? Ezek gyógynövények és gombák, amelyek erősítik a stresszre adott természetes reakciót. 
1970. 01. 01. 00:00:00

Goli Nutrition: egészség egyszerűen, ízletesen, erőteljes összetevőkkel és valódi eredményekkel

Goli Nutrition célja, hogy mindenki számára kényelmes és ízletes lehetőséget kínáljon, hogy az alapvető vitaminokat és tápanyagokat beépíthesse a mindennapi egészségügyi rutinjába. A Goli Nutrition gumicukrok kiváló minőségű alapanyagokból készülnek, forradalmi ízprofilokkal kombinálva, hogy igazán élvezetes legyen a mindennapi egészségmegőrző rutin.
1970. 01. 01. 00:00:00

A kudzu gyökér hatása alkoholfogyasztási zavar esetén

Az emberek évek óta használják a kudzu gyökeret a keleti gyógyászatban. A közelmúltban a kudzu gyökér gyógynövény-kiegészítőként eljutott a nyugati országokba. Felmerülhet a kérdés, hogyan használjuk a kudzu gyökeret, és mit kell tudni, amikor azt fontolgatjuk, hogy kipróbáljuk.

A kudzu gyökér, más néven japán nyílgyökér, Kínában, Japánban és Koreában őshonos. Ezek a kultúrák évszázadok óta széles körben használták. Manapság a kudzu a világ más részein is terem, így az Egyesült Államok déli részén is.

1970. 01. 01. 00:00:00

Fo-Ti: Gyógymód az öregedés ellen?

A Fo-ti vagy „he shou wu” tudományos neve Polygonum multiflorum. Ez egy kúszónövény, amely Kínában őshonos, Tajvanon és Japánban is termesztik.

A legenda szerint éhínség sújtotta egy „Mr. He” nevű szegény ember faluját. Míg a legtöbb ember elment élelmet és ideiglenes munkát keresni, Mr. He túl beteg volt ahhoz, hogy elmenjen. Vad növényeket és gyökereket gyűjtött és evett, hogy ne éhezzen. Az egyik ilyen volt a keserű fo-ti gyökér, amelyet a falubeliek korábban nem ettek. Mr. He fokozatosan visszanyerte az egészségét, arcszíne felderült. Egy fia született, és őszülő haja ismét feketévé vált. Hosszú és létfontosságú életet élt tovább.

1970. 01. 01. 00:00:00

A gyógynövény alapú étrend-kiegészítők útmutatója

Míg a tápanyaghiány egy gyakori kifejezés a test egyensúlyban tartó táplálkozásának hiányára, mi a helyzet a gyógynövény- és fűszerhiánnyal? Az igazság az, hogy a gyógynövények és fűszerek jótékony fitokemikáliákat tartalmaznak, amelyek általában nincsenek jelen a szokásos étrendben.
1970. 01. 01. 00:00:00

A maca gyökér egészségügyi előnyei és lehetséges mellékhatásai

A maca növény népszerűsége robbanásszerűen megnőtt az elmúlt években. Ez valójában egy Peruban őshonos növény, és általában por formájában vagy étrend-kiegészítőként kapható.

A maca gyökerét hagyományosan a termékenység és a szexuális vágy fokozására használják. Azt is állítják, hogy javítja az energiát és az állóképességet.

1970. 01. 01. 00:00:00

A gyógynövényes orvoslás története

A gyógynövények használata több ezer évre visszavezethető. A herbalizmus egyedülálló módon ötvözi a kulturális hagyományokat, az ételeket és a jó közérzetet mindenki számára.

1970. 01. 01. 00:00:00

Lehetőségek az immunrendszer erősítésére

Az immunrendszer egészen elképesztő. Felügyeli az egész testet, és számtalan módon támogatja egészségét. 

Az immunrendszer olyan sejtek, szövetek és szervek hálózata, amelyek az idegen anyagok és környezeti stresszorok ellen védik a szervezetet, majd közömbösítik azokat. Az egészséges immunrendszer részét képezik az olyan fizikai akadályok, mint a bőr és a nyálkahártya, valamint a speciális sejtek, amelyek figyelnek és támadnak a szervezetben.