4 lehetőség az adaptogén bevitel növelésére

Ha jó minőségű adaptogéneket ad hozzá a napi étrend-kiegészítőkhöz, segíthet a szervezetnek alkalmazkodni a mindennapi stresszhez. Mik azok az adaptogének? Ezek gyógynövények és gombák, amelyek erősítik a stresszre adott természetes reakciót. 

Természetes stresszreakciónk egy ősi emberi túlélési mechanizmus. Amikor stresszes kihívásokról van szó – még a kisebb feszültségekről is, amelyek nem tűnnek nagy ügynek –, testünk azonnal felkészül a harcra vagy a menekülésre. Néha hasznos ez az önfenntartási ösztön. De a nyüzsgő világban előfordulhat, hogy teste folyamatosan úgy reagál, mintha veszélyben lenne. Ez hatással lehet egészségére és hangulatára.

 

Egyensúly a tápláló adaptogénekkel

Szerencsére a növényvilág erőteljes szövetségesei együtt tudnak működni a testel, hogy kiegyensúlyozott, egészséges választ alakítsanak ki a stresszre. Az adaptogének valóban segítenek az alkalmazkodásban – optimalizálják rendszereit, hogy gyorsabban és könnyebben kezeljék a stressz hatásait. Összességében ez támogatja az egészségét fiziológiailag és érzelmileg is.

Az alábbiakban 4 adaptogénről olvashat:

 

Rhodiola, „életelixír”

A Rhodiola rosea egy évelő növény, amely Európa, Ázsia és Észak-Amerika vadon élő sarkvidékein honos. Erőteljes gyógynövény, adaptogén tulajdonságokkal. A New Chapter  Rhodiola Force étrend-kiegészítője elősegíti az általános mentális egészséget és az állóképességet, tiszta és hatékony Rhodiola-kivonatot biztosítva, hogy módosítsa fiziológiás stresszreakcióit azáltal, hogy megváltoztatja teste stresszreakcióit és felemelő hangulatot. Különösen hasznos megerőltetés és alvászavarok idején. Finomítsa az étrendjét a Rhodiola Force 100 vagy a Rhodiola Force 300 segítségével (100 mg, illetve 300 mg adagonként).

 

Reishi, legendás erősítő szer

Az egyik legelismertebb gyógygomba, a Reishi (Ganoderma lucidum, Lingzhi) egy alapozó adaptogén, amely segít megőrizni a vitalitást és a hosszú élettartamot. A Reishi gomba New Chapter termékeit fenntartható módon termesztik az Egyesült Államokban, olyan beszállítók által, akik a Reishi autentikus Lingzhi törzsét szállítják. , amely a kínai gyógynövényhagyomány egyik alappillére. A Ganoderma lucidumunk DNS-teszttel rendelkezik az identitás szempontjából, bio- és vegán tanúsítvánnyal rendelkezik, valamint nem GMO-mentes. 

 

Szent bazsalikom vagy Tulsi

Az Ocimum sanctum, más néven Holy Basil vagy Tulsi, egy illatos évelő növény, amely Indiában őshonos, és Délkelet-Ázsiában termesztik. A Szent Bazsalikomot régóta alkalmazzák India ájurvédikus mesterei, és szanszkritul „a páratlannak” nevezik. A Holy Basil Force a New Chapter kettős kivonatú formulája, amely elősegíti a kognitív funkciókat, beleértve a fókuszt, az éberséget és az egészséges figyelem-tartamot, beleértve a memória sebességét és a rövid távú memóriát. Támogatja az immunrendszer működését is.

 

Maca-gyökér, ősi szuperétel

A maca egy perui adaptogén kincs, amely energizáló egészségügyi előnyökkel jár, beleértve a kitartást és a felépülést. A maca-t a férfiak és nők egészséges libidójának támogatásához is összefüggésbe hozzák. A Maca jól növekszik az Andok sziklás talajában és szűkös levegőjében, ahol a gyökeret sokan alapvető táplálékként fogyasztják. Számos New Chapter multivitamin keverékekben megtalálható az erjesztett Maca gyökér. 

Tartalomhoz tartozó címkék: Gyógygomba Gyógynövény