Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Hormonegyensúly

1970. 01. 01. 00:00:00
A hormonok kémiai hírvivők a testben, amelyek számos testi funkciót érintenek. A progeszteron a két női nemi hormon egyike, a másik az ösztrogén. Fő funkciói a menstruáció szabályozása és a női test terhességének támogatása.
1970. 01. 01. 00:00:00
A diosgenint a gyógyszeriparban fő kiindulási anyagként használják szteroid gyógyszerek előállításához. A diosgenint gyógyászati tulajdonságainak széles skálája miatt rák, hiperlipidémia (magas vérzsír szint), gyulladás és fertőzések kezelésében alkalmazzák. Számos tanulmány számolt be arról, hogy hasznos a neurológiai betegségek megelőzésében és kezelésében.
1970. 01. 01. 00:00:00
A hormonok a test kémiai hírvivői. Ha hormonális egyensúlyhiány van, akkor túl sok vagy kevés egy bizonyos hormon. Még az apró változásoknak is komoly hatásai lehetnek a szervezet egészében.
1970. 01. 01. 00:00:00
A hormonok a test kémiai hírvivői. Hosszú ideig a pattanások, a fáradtság és az álmatlanság katalizátoraként értendőek a test átmeneti periódusaiban, például pubertáskorban és a menopauza különböző szakaszaiban, ám egyre több szakember ismeri fel a hormonális egyensúlyhiányt a nők számos egészségügyi problémájának kiváltó okaként.
1970. 01. 01. 00:00:00
A SAM-e (S-adenozil-metionin) egy a szervezetben természetes megtalálható vegyület. Segít a hormonok termelésében és szabályozásában valamint a sejtmembránok fenntartásában. 
1970. 01. 01. 00:00:00

A diindolil-metán (DIM) olyan vegyület, amelyet keresztesvirágú zöldségek, például a brokkoli vagy a kelbimbó megemésztésekor jön létre. A DIM befolyásolhatja az ösztrogén szintjét a szervezetben, valamint az általános hormonegyensúlyozó hatásáról ismert mind a férfiak, mind a nők számára, bár a kutatások továbbra is kiemelik a férfiak számára lehetséges előnyeit Ennek eredményeként a DIM-kiegészítők egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a hormonokkal kapcsolatos különféle állapotok lehetséges kezelésében.

1970. 01. 01. 00:00:00
A mio-inozitol egy természetes anyag, amit az emberi szervezet is képes bizonyos mennyiségben előállítani (szénhidrátokból). Mindenütt jelen van az emberi étrendben, leginkább gabonafélékben, gyümölcsökben, babban és diófélékben fordul elő. Tudósok a vércukor- és inzulinszint szabályozásában, illetve a hormonális működésben betöltött szerepét még napjainkban is nagy erőkkel vizsgálják.
1970. 01. 01. 00:00:00
A Wild Yam (Dioscorea villosa), vagy mexikói jamgyökér Észak-Amerikában őshonos növény. Számos más neve is ismert, például: kólika gyökér, wild jam, amerikai jam, négylevelű yam, jamgyökér. A népi orvoslásban a 18. század óta használták menstruációs görcsök, köhögések és gyomorrontások kezelésére. A jamgyökeret már a mexikói aztékok és a dél-amerikai maják is gyógyításra használták, többek között reumatikus panaszok kezelésére.
1970. 01. 01. 00:00:00
A DHEA kapcsán általában a testépítők juthatnak eszünkbe, mivel a DHEA (más néven dehidroepiandroszteron) a hosszú élettartamhoz, izomtömeg növeléséhez és az erős testhez kötődő „prohormonnak” tekinthető. Ám a DHEA kiegészítőnek számos egyéb terápiás hatása lehet.