Termékenység

1970. 01. 01. 00:00:00

A NAC (N-acetil-cisztein) legfontosabb egészségügyi előnyei

A cisztein egy félig esszenciális aminosav. Félig nélkülözhetetlennek tekintik, mert a szervezet más aminosavakból is elő tudja állítani, nevezetesen a metioninból és a szerinből. Akkor válik nélkülözhetetlenné, ha a metionin és szerin étrendi bevitele alacsony. A cisztein megtalálható a legtöbb magas fehérjetartalmú élelmiszerben, például csirke, pulyka, joghurt, sajt, tojás, napraforgómag és hüvelyesek. 

Az N-acetil-cisztein (NAC) a cisztein kiegészítő formája.

1970. 01. 01. 00:00:00

Minden, amit a progeszteronról tudni kell

A hormonok kémiai hírvivők a testben, amelyek számos testi funkciót érintenek. A progeszteron a két női nemi hormon egyike, a másik az ösztrogén. Fő funkciói a menstruáció szabályozása és a női test terhességének támogatása.
1970. 01. 01. 00:00:00

A Muira Puama felhasználási lehetőségei

A Muira Puama (marapuama) az amazóniai esőerdőben található gyógynövény. A Muira Puama segít a szexuális diszfunkcióban, és a kutatások szerint javíthatja a kognitív funkciókat és csökkentheti a stresszt, a szorongást és a fáradtságot.  A Muira Puama (Ptychopetalum olacoides) egy kisebb fafaj, amely Francia Guyana, Guyana, Brazília, és az Amazonas esőerdeiben őshonos.

1970. 01. 01. 00:00:00

Tongkat Ali, Eurycoma longifolia: minden, amit tudnia kell

A tongkat ali egy gyógyhatású növény, amely évszázadok óta része a hagyományos délkelet-ázsiai orvoslásnak. Gyakran használják különféle betegségek kezelésére, ideértve a lázat, a merevedési zavarokat és a bakteriális fertőzéseket. A tanulmányok szerint a tongkat ali fokozhatja a férfiak termékenységét, enyhítheti a stresszt és javíthatja a testösszetételt.

1970. 01. 01. 00:00:00

A mio-inozitol hatásai

A mio-inozitol egy természetes anyag, amit az emberi szervezet is képes bizonyos mennyiségben előállítani (szénhidrátokból). Mindenütt jelen van az emberi étrendben, leginkább gabonafélékben, gyümölcsökben, babban és diófélékben fordul elő. Tudósok a vércukor- és inzulinszint szabályozásában, illetve a hormonális működésben betöltött szerepét még napjainkban is nagy erőkkel vizsgálják.