Barion Pixel
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Gyógygomba

Gyógygomba

2023. 02. 09. 16:01:34
A gyógygombák régóta használatosak a természetes gyógymódokban. Képesek javítani a szervezet működését, és számos betegség ellen hatásosak lehetnek. Ezenkívül a gyógygombák a táplálékkiegészítők formájában is elérhetők, amelyekkel a szervezet egészségét és a kiegyensúlyozott életmódot támogathatjuk.
1970. 01. 01. 00:00:00
Ha jó minőségű adaptogéneket ad hozzá a napi étrend-kiegészítőkhöz, segíthet a szervezetnek alkalmazkodni a mindennapi stresszhez. Mik azok az adaptogének? Ezek gyógynövények és gombák, amelyek erősítik a stresszre adott természetes reakciót. 
1970. 01. 01. 00:00:00
A Chaga tudományos neve Inonotus obliquus, amely egy olyan gyógygomba, melyet gyakran választanak az egészséges öregedés támogatására. A legjobb minőségű chaga gomba étrend-kiegészítők kiválasztásakor elengedhetetlen figyelembe venni a termesztés, a beszerzés, a feldolgozás és a tanúsítás módját, hogy a kiválasztott termék szennyeződések nélkül biztosítsa a keresett bioaktív vegyületeket.  
1970. 01. 01. 00:00:00
A Chaga gyógygombát, más néven Hamvaskéreg gombát évszázadok óta használják Szibériában és Ázsia más részein gyógymódként az immunitás erősítésére és az általános egészség javítására. Noha megjelenése nem túl tetszetős, a Chaga gomba egyre népszerűbb a nyugati világban a lehetséges egészségügyi előnyei miatt.
1970. 01. 01. 00:00:00

A Lion's mane, más néven hou tou gu, yamabushitake, süngomba vagy oroszlánsörény gomba nagy, fehér, bozontos gomba, amely növekedése során az oroszlán sörényére emlékeztet. Mind kulináris, mind orvosi célokra használják ázsiai országokban, például Kínában, Indiában, Japánban és Koreában.

A Lion's mane nyersen, főzve, szárítva vagy teaként áztatva fogyasztható. Kivonataikat gyakran használják vény nélkül kapható étrend-kiegészítőkben. Sokan az ízüket a „tenger gyümölcseihez”, rákhoz vagy homárhoz hasonlítják. A Lion's mane olyan bioaktív anyagokat tartalmaz, amelyek jótékony hatással vannak a szervezetre, különösen az agyra, a szívre és a bélre.

1970. 01. 01. 00:00:00

A keleti orvoslás sokféle növényt és gombát használ. A reishi gombának számos potenciális egészségügyi előnye van, például az immunrendszer erősítése és a rák elleni küzdelem.  A reishi gomba, más néven Ganoderma lucidum és lingzhi, Ázsia különböző forró és párás helyein nő. Ez a gomba hosszú évek óta a keleti orvostudomány alapvető eleme.

1970. 01. 01. 00:00:00
A gombák erős gyógyító vegyületek széles skáláját tartalmazzák, amelyekből profitálhat. De először nézzük meg röviden, hogyan használták a gombákat gyógyászatilag a történelem során. Meglepődhet, ha megtudja, hogy az emberek a kezdetektől fogva szoros kapcsolatban állnak a gombákkal!
1970. 01. 01. 00:00:00

A shiitake gomba az egyik legnépszerűbb gomba világszerte. Gazdag, sós ízük és sokféle egészségügyi előnyük miatt részesítik előnyben őket. A shiitake összetevői segíthetnek a rák elleni küzdelemben, erősíthetik az immunitást és támogathatják a szív egészségét.

A shiitake Kelet-Ázsiában őshonos ehető gomba. Sárgásbarna vagy sötétbarna színűek, kalapjuk 5 és 10 cm közötti méretűre nő. A shiitake körülbelül 83%-át Japánban termesztik, bár az Egyesült Államokban, Kanadában, Szingapúrban és Kínában is termelnek. Megtalálhatja őket frissen, szárítva vagy különféle étrend-kiegészítőkben.

1970. 01. 01. 00:00:00

A „Maitake” japánul táncoló gombát jelent. A gomba állítólag azután kapta a nevét, hogy hihetetlen gyógyító tulajdonságai miatt az emberek boldogan táncoltak, amikor a természetben megtalálták. Ez a gomba egyfajta adaptogén. Az adaptogének segítik a szervezetet a mentális vagy fizikai nehézségek elleni küzdelemben. Emellett a test kiegyensúlyozatlanná vált rendszereinek szabályozásán is dolgoznak. 

1970. 01. 01. 00:00:00
A Cordyceps a tömlősgombák törzsébe tartozó nemzetség, amelyek elsősorban rovarok és más élőlények testéből táplálkoznak. Amikor ezek a gombák megtámadják gazdájukat, kicserélik annak szövetét, és hosszú, karcsú szárakat hajtanak ki, amelyek a gazda testén kívül nőnek.