Hogyan válasszuk ki a legjobb minőségű chaga gomba étrend-kiegészítőket?

A Chaga tudományos neve Inonotus obliquus, amely egy olyan gyógygomba, melyet gyakran választanak az egészséges öregedés támogatására. A legjobb minőségű chaga gomba étrend-kiegészítők kiválasztásakor elengedhetetlen figyelembe venni a termesztés, a beszerzés, a feldolgozás és a tanúsítás módját, hogy a kiválasztott termék szennyeződések nélkül biztosítsa a keresett bioaktív vegyületeket.  

 

Miért válassza a Chaga gomba étrend-kiegészítőket?

A chaga gyógygomba a vadon termő nyír- és bükkfákon az északi félteke hidegebb vidékein található, megszilárdult fekete színű micéliumban számos bioaktív vegyület található. Hagyományosan teaként fogyasztják, amelyet úgy készítenek, hogy felmelegített vízbe áztatják. Ily módon a forró vízben oldódó poliszacharidok és antioxidánsok, mint például az ergothionein, a leginkább hozzáférhetők. 

Ezek a vegyületek támogatják:

Öregedésgátlás vagy egészségesebb öregedés: In vitro kutatások kimutatták, hogy a chaga poliszacharidjaiban antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatás lehet. Sokan szedik a chagát az oxidatív stressz és a gyulladás leküzdésére, amelyek a testszövetek, sejtek és DNS károsodása révén korai öregedést okozhatnak.

Energetizáló, fáradtság gátló: A Chaga enyhe serkentő hatású. Ez a tény és enyhe vanília íze tette a kávé népszerű helyettesítőjévé néhány európai országban a második világháború idején, amikor a kávét és a cukrot adagolták. A kutatások azt mutatják, hogy késleltetheti a fizikai fáradtságot és javíthat a mentális fáradtság állapotán.

Immunrendszer és bélrendszer: A chagában található poliszacharidok, beleértve az alfa- és béta-glükánokat, támogatják az egészséges immunrendszert, míg a prebiotikus rostok elősegítik a jótékony bélflóra kialakulását.

Adaptogén egyensúly: A chaga az egyik adaptogén gomba, amely támogatja a szervezet azon képességét, hogy fenntartsa a homeosztatikus egyensúlyt a mindennap tapasztalható számos stresszhatás ellenére. A chaga gomba étrend-kiegészítő napi adagja támogatja a szervezet alkalmazkodóképességét és a stresszből való felépülését.

 

Ahhoz, hogy a legtöbbet hozza ki a chaga gomba-kiegészítőből, jó minőségű terméket kell találnia.

 

A termékminőséget befolyásoló szempontok

Annak ellenére, hogy a chagát több száz éve használják a hagyományos gyógyászati gyakorlatokban az északi féltekén, étrend-kiegészítőként való felhasználása az egészség területén újabb keletű. Mivel számos termék áll rendelkezésre, elengedhetetlen, hogy értékelje azok minőségét és biztonságát. Íme néhány a legfontosabb szempontok közül:

A chaga gomba-kiegészítők népszerűsége túlzott betakarításhoz vezetett, ami veszélyezteti a vadon termesztett chaga gombák kínálatát. Mikológusok és ökológusok arra figyelmeztetnek, hogy idővel a növekvő gomba iránti kereslet nemcsak az árát fogja megemelni, hanem végül kimeríti a vadon betakarított chaga kínálatát.

Egy másik nagy gond a vadon termesztett chaga nehézfémekkel és radioaktív izotópokkal való szennyeződése. Bioakkumulátorként a gombák tápanyagokat és méreganyagokat egyaránt felszívnak környezetükből. A vadon termesztett chagát a nehézfémeken és radioaktív vegyületeken kívül rovarok és mikrobák, valamint növényvédő szerek és egyéb méreganyagok is szennyezik.

 

Az Om Mushroom Superfood modern technológiát alkalmaz a chaga biztonságos és fenntartható termesztésére az Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatóság jelenlegi helyes gyártási gyakorlatai (cGMP) szabványai szerint a kaliforniai Carlsbadban található beltéri farmon. A chaga gomba-kiegészítőiket tapasztalt mikológusok felügyelete alatt termesztik és dolgozzák fel, hogy biztosítsák a fajok tisztaságát és a szennyeződésekkel szembeni biztonságot.

 

Az Om megkönnyíti a chaga micélium termesztését, ellenőrzött, higiénikus körülmények között. 

Az Om chaga gombákat a vadon termő fajtát alátámasztó nyírfa szubsztrát nélkül termesztik, így nem tartalmaz betulinsavat és kevesebb melanint tartalmaz, mint a nyírfákon betakarított. Kimutatták, hogy a vízben oldódó poliszacharidok és antioxidánsok, amelyek egészségügyi előnyeik miatt kívánatosak, jelen vannak és biológiailag hozzáférhetők a termesztett chagában.

 

Az Om Mushroom a teljes gyártási folyamatot az elejétől a végéig ellenőrzi a legmodernebb létesítményükben, amelyért elnyerték a tekintélyes AA minősítést, a BRC Global Standard nemzetközi élelmiszerbiztonsági szabványt. Chaga gomba-kiegészítőiket a legszigorúbb szabványok szerint termesztik, gyártják, dolgozzák fel és csomagolják, hogy bio, teljes értékű táplálékot tartalmazó gomba-kiegészítőket biztosítsanak.

Terméktanúsítványok

Annak érdekében, hogy ügyfeleik számára a lehető legjobb terméket biztosítsák, minden egyes tételt független tesztelésnek vetnek alá egy harmadik fél által. Ez megbízható értékelést ad mindegyik minőségére vonatkozóan. 

Organikus

GMO-mentes

Kóser

Vegán

Cukor és gluténmentes

Az Om chaga termékek micélium biomassza és primordium keverékét tartalmazzák, hogy megragadják a teljes életciklus-spektrum jótékony vegyületeit. Jól alkalmazhatók keto vagy paleo diétában.

Tartalomhoz tartozó címkék: Gyógygomba