B-vitamin komplex 12, 60 db, Thorne

Cikkszám: 693749112037
Elérhetőség: 3 db raktáron
Gyártó: Thorne
8.890 Ft
Menny.:db
B-vitamin komplex 12, 60 db, Thorne
8.890 Ft
Menny.:db

Leírás

A B-Complex #12 teljes B-vitamin komplexet kínál, hozzáadott B-12-vitaminnal és folsavval. A B-vitaminok aktív formáival való kiegészítés rendkívül fontos mindenki számára, különösen azoknak, akik nem képesek a nem aktív B-vitaminokat a májban aktív formáivá alakítani, mert károsodott a májműködés, rosszul működő enzimek, emésztési zavarok jellemzőek, ill. az életkor növekedése is kockázati tényező lehet. A B12-vitamin és a folát szükséges a normál vörösvérsejt-képződéshez, a szövetek és sejtek helyreállításához, a normál metilációhoz és homocisztein-anyagcseréhez, valamint a DNS-szintézishez. A Thorne-féle B-komplex #12 biztosítja a B12-vitamin aktív formáját – a metilkobalamint –, valamint a folsav aktív formáját – a 5-MTHF-et. A B-vitaminok többi bioaktív formája minden kapszulában biztosítja, hogy a lehető legnagyobb biológiailag hozzáférhető B-vitamin komplexet kapja. A B-Complex #12 nem élesztőből származik.

A B-vitaminok többsége, a B12-vitamin kivételével, nem raktározódik a szervezetben; következésképpen az optimális egészség megőrzése érdekében ezeket naponta be kell szerezni az étrendből.

A B12-vitamin-hiány különböző mértékű mentális elváltozásokkal, például zavartsággal és ingerlékenységgel nyilvánulhat meg. Bizonyos vényköteles gyógyszerek (görcsrohamok, cukorbetegség, ízületi gyulladás és rák kezelésére) fontos vitaminok hiányát okozhatják. A B12-vitamin és/vagy folsavhiány előfordulása magas az idősek körében. A terhes nőknek nagyobb mennyiségű folsavra van szükségük a megfelelő magzati fejlődéshez.*Azok a nők, akiknek a terhesség előtt folsavhiányban szenvednek, számíthatnak arra, hogy a hiány a terhesség alatt felerősödik.

A B Complex #12 nyolc vízben oldódó B-vitamint tartalmaz: tiamint (B1-vitamin); riboflavin/riboflavin 5'-foszfát (B2-vitamin); niacinamid (B3-vitamin); pantoténsav (B5-vitamin); piridoxin/piridoxál-5'-foszfát (B6-vitamin); metilkobalamin (B12-vitamin); 5-MTHF (folsav); és biotin; plusz kolin. Bár az egyes B-vitaminok kémiailag különböznek egymástól, gyakran szinergikusan működnek együtt a különböző biokémiai funkciókban a szervezetben – a sejtek energiatermelésétől az egészséges vörösvérsejt-képzésen át az egészséges neurológiai működésig.

Egy táplálékkiegészítő, amely ezeket az aktív kofaktorokat tartalmazza, megnövelt biológiai hozzáférhetőséggel rendelkezik, így biztosítja, hogy a szervezet megkapja a szükséges tápanyagokat.

Javasolt használat:
Vegyen be 1 kapszulát naponta 1-3 alkalommal, vagy az egészségügyi szakember ajánlása szerint.

1 kapszula:
Mennyiség adagonként % Napi érték
Tiamin (mint tiamin-HCl) 40 mg 3333%
Riboflavin (25 mg riboflavin és 3,6 mg riboflavin 5'-foszfát nátrium) 28,6 mg 2200%
Niacin (niacinamid néven) 80 mg 500%
B6-vitamin (2 mg piridoxin-HCl-ként és 3,4 mg piridoxál-5'-foszfát formájában) 23,4 mg 1376%
Folát (400 mcg L-5-metiltetrahidrofolát† L-5-metil-tetrahidrofolsavból, glükózamin sóból) DFE 668 mcg 167%
B12-vitamin (mint metilkobalamin) 600 mcg 25000%
Biotin 80 mcg 267%
Pantoténsav (kalcium-pantotenát formájában) 45 mg 900%
Kolin (mint kolin-citrát) 14 mg 3%
 

Egyéb hozzávalók:

Hipromellóz (cellulózból származó) kapszula, mikrokristályos cellulóz, kalcium-laurát, szilícium-dioxid

Gluténmentes
 

Figyelmeztetések:
Ha terhes, a termék használata előtt konzultáljon egészségügyi szakemberével.
Csak akkor használja, ha a palack le van zárva. Szorosan lezárva, hűvös, száraz helyen tárolandó.