A tengeri kollagén hatásai

Biztosan ismeri a kollagént, amely egy olyan fehérjecsalád, ami olyan testrészekben található meg, mint az erek, csontok, porcok, belek, szalagok, inak, haj, bőr és körmök. A kollagén az állatvilágban a legelterjedtebb fehérje, és alapvető fontosságú a szervezet erejének és felépítésének szempontjából. Amikor kollagén alapú étrend-kiegészítőket vásárol, észreveheti, hogy a kollagén szarvasmarhából vagy sertésből származik. Van azonban egy másik állati eredetű kollagénforrás, ami tengeri kollagén néven ismert (Marine Collagen).Mi az a tengeri kollagén? 
Ahogy a neve is mutatja, a tengeri kollagén halakból származik. A Hey Nutrition, egy brit étrend-kiegészítő társaság kijelenti, hogy a tengeri kollagén „szélesebb körű előnyökkel jár, mint más állati eredetű kollagén.”


Honnan származik a tengeri kollagén?
A tengeri kollagén olyan halrészekből származik, amelyeket általában kidobnak - nevezetesen a bőr, a pikkelyek és a csontok. Ebben az értelemben ezeknek a halrészeknek a hasznosítása a kollagén előállításához, segíti a környezetet. 
A tengeri kollagén hidrolizálódik (vagy peptidekké alakul át), vagyis részecskékre bomlik, hogy könnyebben felszívódhasson vagy emészthető legyen. A hidrolizált kollagént kollagén peptidként vagy kollagén hidrolizátumként is ismerik.

Tengeri kollagént vásárolhat porok, folyadékok, kapszulák, rágótabletták vagy krémek formájában.


Legalább 16 típusú kollagén létezik, bár a leggyakoribb az I., a II. és a III. A tengeri kollagén túlnyomórészt I. típusú kollagén, vagyis nagyobb affinitással rendelkezik a bőrrel, mint más típusú kollagén. 
A tengeri kollagén egyedülálló aminosav-profillal rendelkezik, mint a szárazföldi állatokból előállított kollagén, amiből a tudósok arra következtettek, hogy ez alkalmasabb lehet a bőr egészségének javítására.


Milyen előnyei vannak a tengeri kollagénnek?
A kutatások szerint a tengeri kollagén:


Támogatja az egészséges bőrt. A tengeri kollagén növelheti a bőr hidratáltságát, rugalmasságát és feszességét, és minimalizálja a látható ráncokat. Az életkor előrehaladtával természetesen elveszítjük a kollagént, ezért néhány ember a kollagéntermékekhez fordul, hogy megakadályozza a bőr öregedését. 

Segítheti a sebek gyógyulását és minimalizálja a hegeket. 

Fenntartja az egészséges hajat, körmöket és fogakat. 

Támogatja az egészséges csontokat. A tengeri kollagén elősegítheti a kalcium és más ásványi anyagok felszívódását, amelyek erősebb csontokat képezhetnek. 

Enyhíti az ízületi fájdalmat és az ízületi gyulladást.

Elősegítheti a pihentetőbb alvást. 

Harcol a baktériumok ellen. 
Támogatja a fogyást az éhség visszaszorításával. 


A tengeri kollagén iránti növekvő keresletet a „ prémium ”vonzereje, valamint a fenntarthatóbb életmódra irányuló gyorsan növekvő tendencia vezérli. Azok a személyek, akiknek különleges táplálkozási szükségleteik vannak, például pescetariás étrendet követnek vagy azok, akik vallási okokból nem esznek bizonyos típusú húst, szintén gyorsítják a növekedést ezen a téren.

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Szépség Ízület