A szülés előtti vitamin szedésének 6 előnye

A szülés előtti vitaminok legnagyobb előnye, hogy táplálkozási védelmet nyújthatnak az élet olyan szakaszában, amikor a kiváló táplálkozás nagyon meghatározó. A helyes táplálkozás elsöprő erejű lehet. Bár a tökéletes táplálkozás a célunk, ez egy nehéz cél. Egyszerűen nem reális nyomon követni a nap folyamán elfogyasztott egyes tápanyagokat. Ha terhes, hányingerrel, fáradtsággal és sok kérdéssel küzdhet azzal kapcsolatban, hogy pontosan mire van szüksége Önnek és a babának ebben az időszakban. 

A szülés előtti vitaminokat úgy alakították ki, hogy biztosítsák azokat a kulcsfontosságú tápanyagokat, amelyekre szervezetének szüksége van a fogantatás és a terhesség alatt. A legjobb szülés előtti táplálékkiegészítők segítenek abban, hogy magabiztosan érezze magát abban, hogy jól támogatja önmaga és babája egészségét.

 

A szülés előtti vitaminok szedésének előnyei:

 

1. Egészséges gerinc- és agyfejlődés folsavból

A folsav a B9-vitamin természetes formája, amely a spenótban, a zöldfűszerekben és a kelkáposztában található. Gyakran használják étrend-kiegészítőkben.

A folsav metilfoláttá alakul. Egyes egyének a folsavat lassabban, vagy néha egyáltalán nem alakítják metilfoláttá, egy gyakori génváltozat miatt. Ezeknek az egyéneknek a metilfolát átalakított formájával való kiegészítése segít kielégíteni B9-szükségletüket.

A folsav kulcsfontosságú a baba egészséges agyának és gerincvelőjének fejlődéséhez a fogantatást követő első négy hétben. A vér optimális folátszintje (más néven a plazma folátkoncentrációja) a velőcsőhibák alacsonyabb kockázatához kapcsolódik. Azonban időbe telik, mire ezek a szintek felépülnek. Tehát, ha teherbe esésben gondolkodik, érdemes egy jó multivitamint folsavval együtt szednie, hogy segítse szervezete szintjét a fogantatás idején.

 

2. Immuntámogatás az A-, C-vitaminnal és cinkkel

Az immunitás támogatása rendkívül fontos, ha terhes. Ez azért van, mert a terhesség alatti köhögés és megfázás ellen alig tud bevenni valamit. A legtöbb vény nélkül kapható influenza- és megfázásos gyógyszer nem megengedett, és a terhes megfázás elleni küzdelem nagyon nehéz. Az A-, C-vitamin és a cink elengedhetetlenek az immunrendszer egészségének megőrzéséhez, és terhesség alatt is szedhetők.

Az A-vitamin nélkülözhetetlen az egészséges nyálkahártya-rendszer fenntartásához. Támogatja a fehérvérsejtek termelését is. Az A-vitamin hiánya nagyobb érzékenységet jelenthet a fertőzésekre vagy hosszabb gyógyulási időt.

A C-vitamin általában az immunrendszer egészségének szinonimája. A C-vitamin egyedülálló abban, hogy támogatja a veleszületett és az adaptív immunrendszert. A veleszületett immunrendszer a szervezet első védelmi vonala a baktériumokkal, vírusokkal vagy más kórokozókkal szemben. Az adaptív immunitás azután alakul ki, hogy Ön ezekkel a kórokozókkal érintkezik, vagy amikor beoltják.

A cink nagyon sokoldalú a szervezetben. Támogatja az egészséges bőrt, és segít a szervezetnek T-sejtek és fehérvérsejtek termelésében. A cink bizonyos típusú baktériumok tápanyagfelvételét is meg tudja akadályozni, így kiéhezteti őket és elpusztítja.

 

3. A vér oxigénszállítása a vasból

A terhesség alatt a szervezet vasat használ fel, hogy több vért termeljen Önnek és babájának. A vas segíti a szervezetet a több hemoglobin termelésében, amely a vörösvértestekben található fehérje. Ez viszont elősegíti az oxigén szállítását a tüdejéből a test többi részébe, beleértve a babát is.

A vasszükséglet megduplázódik a terhesség alatt. Becslések szerint a nők 50%-a nem jut elegendő vashoz a terhesség alatt, és a vashiány bizonyos problémákat okozhat. A vasat tartalmazó prenatális vitaminok hasznos napi vasforrások lehetnek. Megkérdezheti egészségügyi szakemberét is az Ön számára megfelelő mennyiségű prenatális vasról.

 

4. Energiatámogatás B-vitaminokból

A B8-vitamin fontos szerepet játszik a szervezet azon képességében, hogy a táplálékot energiává alakítsa át, így ezek a legfontosabb energiafokozók a szervezetben. A B6-, B9- és a B12-vitamin is támogatja a baba fejlődését.

A B3-vitamin, más néven niacin, képes támogatni az egészséges emésztést és csökkenteni a hányingert. A B5-vitamin segíthet csökkenteni a lábgörcsöket. A B7-vitamin (biotin) szintje csökken a terhesség alatt, ami tönkreteheti a hajat, a bőrt és a körmöket. A biotin pótlása segítheti a terhesség ragyogását.

 

5. Pajzsmirigy támogatás jódból

A jód fontos szerepet játszik a pajzsmirigy támogatásában a terhesség alatt. A jódszükséglet közel 50%-kal nő a terhesség alatt. A pajzsmirigy kis mennyiségű jódot használ a hormontermelés elősegítésére. Ezek a hormonok szabályozzák az anyagcserét és támogatják a szív- és érrendszert.

A jódozott konyhasó használata gyakori módja annak, hogy jódot vigyünk be az étrendbe. De ha csak a sóra hagyatkozik, az alulmaradhat. Egy 2008-as tanulmány kimutatta, hogy a jódozott konyhasó 88 mintájának csak a fele tartalmazott az optimális egészséghez elegendő mennyiségű jódot. Ráadásul egyes sók nem tartalmaznak jódot. Ezenkívül a terhesgondozó azt tanácsolhatja Önnek, hogy kerülje a túl sok sót az egészséges vérnyomásszint fenntartása érdekében. Tehát dönthet úgy, hogy étrend-kiegészítőt szed, hogy megkapja a szervezetének szükséges jódot.

 

6. Egészséges általános terhességi támogatás

A terhesség megterhelő a szervezet számára. Az új élet támogatása mellett a szervezetnek támogatásra van szüksége a mindennapi munkákhoz, például az egészséges emésztéshez, a csontok támogatásához, a szív egészségéhez és az alkalmi stressz kezeléséhez. A New Chapter prenatális multivitaminjai több mint 20 vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak. Az étrend-kiegészítők klinikai adag gyömbért is tartalmaznak a reggeli rosszullét enyhítésére. A gyömbér arról híres, hogy segít megnyugtatni a háborgó gyomrot, és évszázadok óta hagyományosan a nők támogatására használják a terhesség alatt.

Tartalomhoz tartozó címkék: Terhesvitamin