Wild Yam Root, mexikói vad jamgyökér, 425 mg, 180 db, Nature s Way

Cikkszám: 033674153505
Elérhetőség: 31 db raktáron
Gyártó: Nature's Way
9.732 Ft
Menny.:db
Wild Yam Root, mexikói vad jamgyökér, 425 mg, 180 db, Nature s Way
9.732 Ft
Menny.:db

Leírás

Vad jam gyökér, 425 mg – 180 db kapszula

A vad yam egy Észak-Amerikában őshonos növény, amelyet az emberek évszázadok óta használnak alternatív gyógyászatban. A vad yam lehetséges gyógyászati felhasználása a menopauza tünetei, a reumatoid arthritis, a cukorbetegség és az izomgörcsök kezelése. A vad yamnak más elnevezései is vannak, mint például „colic gyökér”,az „ördög csontjai”, „reuma gyökér” vagy „kínai gyökér”. Több mint 600 vadon élő fajta van, ám csak 12 ehető ezek közül.

A vad yam lehetséges felhasználását nézzük át. Azt is áttekintjük hogyan kell alkalmazni, valamint az elővigyázatosságról és a mellékhatásokról lesz szó.

A vad yam lehetséges gyógyászati felhasználása

A növény gyökerei tartalmazzák a diozgenin nevű kémiai anyagot, mely befolyásolhatja számos hasznos hormon termelését az ember szervezetében, mint például az ösztrogén vagy a dehidroepiandroszteron (DHEA). A vadon élő yam fogyasztása természetes módja lehet ezeknek a hormonoknak a szervezetben való elősegítésére, amely bizonyos egészségügyi előnyökkel járhat.

Menopauza tünetei

Néhány szakértő  azt javasolja, hogy a menstruációs tünetek kezelésére az ösztrogénpótló terápia alternatívájaként vad yamot használjanak. Az elmélet szerint a vad yam növelheti vagy stabilizálhatja az ösztrogénszintet a szervezetben, hogy segítsen enyhíteni tüneteket. Az állítások alátámasztására folynak a kutatások.

Görcsök és izomfájdalmak

A vad yam spazmodikus tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek az izomgörcsöket csökkentő anyagok. Ez a spazmodikus tulajdonság azt jelenti, hogy a vad yam hasznos lehet a premenstruációs szindrómával (PMS) kapcsolatos görcsök és izomfájdalmak csökkentésére. 

Rheumatoid arthritis

Az orvostudomány szakemberei közül sokan úgy vélik, hogy a vad yamnak gyulladásgátló tulajdonságai vannak, és rheumatoid arthritis kezelésére használják. A rheumatoid arthritis krónikus állapot, amely az ízületek gyulladását okozza. Ez fájdalmat és merevséget okozhat, amely korlátozza a mozgást a betegségben szenvedő emberekben.

Vércukorszint szabályozás

A vad yam egy olyan kémiai anyagot is tartalmaz, ami segít a vércukorszint szabályozásában. 

Javítja a koleszterinszintet

Egy tanulmány szerint a vad yamban található diozgenin segíthet a HDL-koleszterin és az LDL (a „rossz” koleszterin) csökkentésében. 

Vastagbél diverticulosis

A diverticulosis a vastagbél kiöblösödése (diverticulumok kialakulása), amely gyakran eredményezi az adott bélszakasz gyulladását, ami idővel székrekedést és hasmenést, sőt lázat okoz. A vad yamról ismert, hogy jó antispasmodikus és gyulladásgátló. Segíthet csökkenteni a gyulladt terület körüli hasi görcsök okozta fájdalmat.

Hiperpigmentáció kezelése

Tanulmányok azt mutatják, hogy a vad yam kivonatban található diozgenin „depigmentáló hatású” lehet. A hiperpigmentáció ártalmatlan és meglehetősen gyakori, de bosszantó lehet, mivel olyan bőrbetegség, a bőr sötétebb foltjait okozza

Mivel a növény gazdag szappanos ízű összetevőkben, úgynevezett szaponinokben, eléggé keserű ízű, ezért nem fogyasztják élelmiszerként, hanem inkább kiegészítő célokra használják.

Biztonság és mellékhatások

A vad yam természetes anyag, de ez nem jelenti azt, hogy mentes a mellékhatásoktól. Kis dózisokban a vad yam biztonságos a legtöbb ember számára. Azonban a nagy mennyiségű vad yam mellékhatásokhoz vezethet: hányinger, hányás, fejfájás, emésztési problémák.
Azok a személyek, akiknek hormonérzékeny állapotuk van, mint például a mellrák vagy a méhfibróma, nem használhatják a vad yamot. Lehetséges, hogy a yam befolyásolja az ösztrogén termelést és rontja az állapotot.

Nem alkalmazható terhesség vagy szoptatás alatt.

Kimutatták, hogy a vad yam kölcsönhatásba lép bizonyos gyógyszerekkel. Például kölcsönhatásba léphet az ösztradiollal, amely egy bizonyos fogamzásgátló tablettákban vagy hormonpótló terápiákban használt anyag. Lehetnek más gyógyszerek is, amelyekkel a vad yam kölcsönhatásba léphet, de ehhez még további kutatásokra van szükség. Fontos, hogy konzultáljon orvosával, mielőtt elkezdené szedni a vad yamot, hogy biztosítsa a biztonságos használatról. A gyermekek számára nem ajánlott, mivel nincs számukra kellő mennyiségű adat a biztonságos használathoz.

Adagolás:

Naponta 2 kapszulát, lehetőleg étellel együtt.  A tudományos vizsgálatok még nem határozzák meg a vad yam biztonságos és hatékony dózistartományát. Ezért elengedhetetlen, hogy konzultáljon orvossal, mielőtt elkezdené használni. 

 
 
Összetétel
Napi adag: 2 kapszula
 
 
  Mennyiség a napi adagban  
 
Szénhidrát 1 g  
 
Wad jam (gyökér) 850 mg