A Microbiome Labs kínálata: Mikrobiom-egészség támogatása és emésztőrendszer optimalizálása étrend-kiegészítőkkel

A Microbiome Labs kínálata: Mikrobiom-egészség támogatása és emésztőrendszer optimalizálása étrend-kiegészítőkkel
A Microbiome Labs különböző típusú étrend-kiegészítőket gyárt, amelyek a mikrobiom egészségének támogatására és az emésztőrendszer optimalizálására összpontosítanak. 

A Microbiome Labs különböző típusú étrend-kiegészítőket gyárt, amelyek a mikrobiom egészségének támogatására és az emésztőrendszer optimalizálására összpontosítanak. 

Probiotikumok: A Microbiome Labs számos probiotikumot kínál, amelyek segíthetnek fenntartani és helyreállítani a bélflóra egyensúlyát. Ezek a probiotikumok olyan hasznos baktériumokat tartalmaznak, amelyek támogatják az emésztést és az immunrendszert.

Prebiotikumok: A prebiotikumok olyan táplálékok vagy tápanyagok, amelyek elősegítik a hasznos baktériumok növekedését és szaporodását a bélben. A Microbiome Labs prebiotikumokat kínál, amelyek segítenek táplálni a bélflórát és fenntartani annak egészséges egyensúlyát.

Pszichobiotikum: A pszichobiotikum egy olyan fogalom, amelyet az elmúlt években a kutatók és szakemberek használnak az emésztőrendszer és az agy közötti kapcsolat vizsgálatára. A pszichobiotikumok olyan speciális probiotikumok vagy prebiotikumok, amelyeknek a célja az emésztőrendszerben található baktériumok összetételének és aktivitásának befolyásolása azáltal, hogy pozitív hatást gyakorolnak az agyra és a mentális egészségre. A kutatások azt mutatják, hogy az emésztőrendszerben található baktériumoknak szerepük lehet a hangulat, az érzelmi állapot, a stressz szintje és más mentális folyamatok szabályozásában. A pszichobiotikumok célja tehát az emésztőrendszerben lévő mikrobiom pozitív változásainak elősegítése, amelyek potenciálisan javíthatják a mentális egészséget és a közérzetet.


Enzimek: Az emésztőenzimek segítenek az élelmiszerek megfelelő emésztésében és felszívódásában. A Microbiome Labs olyan enzim-kiegészítőket fejleszt, amelyek segíthetnek támogatni az emésztést és az emésztőrendszer egészségét.

Táplálékkiegészítők az immunitás támogatására: A Microbiome Labs olyan táplálékkiegészítőket kínál, amelyek célzottan támogatják az immunrendszer működését. Ezek az immunrendszert erősítő kiegészítők segíthetnek fenntartani a szervezet egészségét és védekezőképességét.

Antioxidánsok: Az antioxidánsok segítenek megvédeni a sejteket a káros szabad gyökök okozta károsodástól. A Microbiome Labs olyan antioxidáns kiegészítőket kínál, amelyek segíthetnek támogatni a sejtek egészségét és a szabad gyökök elleni védekezést.

Ezek csak néhány példa a Microbiome Labs által kínált étrend-kiegészítők közül. A vállalat folyamatosan fejleszti és bővíti termékválasztékát a mikrobiom egészségének támogatására és az emberek általános jólétének javítására.

 

   A  spóraalapú probiotikum előnyei:

 

1. Stabilitás: Az optimális hatékonyság érdekében ellenáll a gyomor savasságának.
2. Hosszú élettartam: Tapasztalja meg a hosszabb eltarthatósági időt a hatékony és megbízható probiotikus támogatás érdekében.
3. Adaptív kiválóság: Alkalmazkodik a változó bélviszonyokhoz.

A Microbiome Labs termékei segítséget nyújthatnak a gyógyszerek által okozott bélrendszeri problémák elkerülésében.

 

 

Bacillus Coagulans áttekintése

A Bacillus coagulans egy jó baktériumfajta, amit probiotikumnak neveznek és a Microbiome Labs számos probiotikum alapú étrend-kiegészítőjében megtalálható. Tejsavat termel, de nem azonos a Lactobacillus nevű másik probiotikummal. A B. coagulans képes spórákat termelni a reprodukciós életciklusa során. Ez eltér a Lactobacillustól és sok más probiotikumtól. Ez a képesség lehetővé teszi a B. coagulans számára, hogy alvó állapotba kerüljön olyan nehéz körülmények között, amelyek más probiotikumokat elpusztítanának.
Ezért ez a baktériumtörzs rendkívül ellenálló. Képes elviselni a szélsőséges környezeteket, például a magas savszintet a gyomorban. Ez lehetővé teheti, hogy a B. coagulans különösen hatékony legyen a gyomorpanaszok és más betegségek enyhítésében.

A B. coagulans elérhető erjesztett ételekben, mint például a savanyú káposzta, a kimchi és a joghurt.
 

Milyen előnyökkel és felhasználási területekkel jár?
 

Néhány tanulmány ígéretes előnyöket jelez:
Irritábilis bél szindróma: (IBS) betegséggel rendelkező emberek tanulmánya (1) vizsgálta a B. coagulans hatását az IBS tüneteire. Ide tartozott a hasi fájdalom, hasmenés és székrekedés. Azokban a résztvevőkben, akiknek szinbiotikumot adtak, amely tartalmazott B. coagulans-t, ezek a három tünet jelentősen javultak, ellentétben a placebót kapó résztvevőkkel.
Reumatoid artritisz: Egy kis tanulmány (2) vizsgálta a B. coagulans gyulladáscsökkentő képességeit 45 férfi és nő reumatoid artritiszes betegen. A résztvevők a probiotikumot kapták a szokásos gyógyszeres kezelésük mellett két hónapig.
A placebó csoporttal összehasonlítva a B. coagulans-t szedő résztvevők kevesebb problémát jelentettek. Emellett javult a mindennapi tevékenységekben, például hosszú sétákban való részvételben. A résztvevőknél csökkent a C-reaktív fehérje (CRP) szintje, ami a gyulladás egyik mutatója.
Székrekedés: egy japán tanulmány (3) két hétig vizsgálta a résztvevők székletürítését és széklet tulajdonságait. Ezek a résztvevők székrekedésre hajlamosak voltak. A résztvevők vagy egy szabadalmaztatott B. coagulans törzset tartalmazó ételt kaptak, vagy placebót. Azok, akik B. coagulans-t kaptak, javulást tapasztaltak a bélmozgásokban. 
Gyomorégés: egy 61 résztvevőből álló kis tanulmány (4) vizsgálta egy szabadalmaztatott B. coagulans törzs hatását a táplálkozás utáni gyomorégéses tünetekre, összehasonlítva a placebóval. A tünetek közé tartozott a puffadás, a gyomor feszülése és a hasi fájdalom. Azok, akik probiotikumot kaptak, jelentős javulást tapasztaltak a fájdalomban. Emellett erős javulás volt az abdominalis feszültség terén is a placebót kapó csoporttal összehasonlítva.
Légúti fertőzések: egy 10 férfit és nőt magába foglaló kis tanulmány (5) vizsgálta egy szabadalmaztatott B. coagulans törzs hatását az immunrendszerre. A résztvevők a probiotikumot kapták, és növekedést mutattak a T-sejtek termelésében az influenzával és adenovírussal szembeni expozícióra válaszul. Ezek a sejtek harcolnak a betegségekkel szemben.  

                                                                 


A Microbiome Labs gyárt étrend-kiegészítőket állatok számára is. Az állatoknak szánt termékeik célja az állatok egészségének támogatása és az emésztőrendszerük optimalizálása. A kínálatukban olyan probiotikumok, prebiotikumok és más táplálékkiegészítők találhatók, amelyek segíthetnek fenntartani a bélflóra egyensúlyát, támogatják az emésztést és erősítik az immunrendszert az állatoknál. Az állatoknak szánt termékeik a háziállatok, mezőgazdasági állatok és más különböző állatfajok egészségének támogatására lettek kifejlesztve.

 

 

Forrás:
(1) The efficacy of a synbiotic containing Bacillus Coagulans in treatment of irritable bowel syndrome: a randomized placebo-controlled trial Gastroenterol Hepatol Bed Bench. 2014 Summer; 7(3): 156–163.
(2) Bacillus coagulans: a viable adjunct therapy for relieving symptoms of rheumatoid arthritis according to a randomized, controlled trial
(3) Effects of dietary fiber with Bacillus coagulans lilac-01 on bowel movement and fecal properties of healthy volunteers with a tendency for constipation
(4) A prospective, randomized, double-blind, placebo-controlled parallel-group dual site trial to evaluate the effects of a Bacillus coagulans-based product on functional intestinal gas symptoms
(5) A prospective, randomized, double-blind, placebo-controlled parallel-group dual site trial to evaluate the effects of a Bacillus coagulans-based product on functional intestinal gas symptoms