Hialuronsav a bőröregedés ellen

Esztétikai kezeléseknél az emberek legnagyobb vágya az, hogy hatékony és természetes eredményt kapjanak. A minnimális beavatkozással járó esztétikai kezelési módszerek (hialuronsavas feltöltés) folyamatos fejlesztése olyan eredményekhez vezetett, melyek mára sok területen meghaladják a műtéti módszereket, valamint a kórházi ápolást, így a sebészeti beavatkozás kockázatát. 

 

Mi az a hialuronsav?

A hialuronsav a testben természetesen előforduló anyag; különleges tulajdonságai hatással vannak például a bőrre, ízületekre és a szemre.


A hialuronsav egyik kiemelkedő tulajdonsága a rendkívül magas vízkötő képesség: 1 gramm hialuronsav akár 6 liter vizet is megköthet. Ezért a hialuronsav az úgynevezett extracelluláris mátrix (a szövet aránya a sejtek között) fontos alkotóeleme a test szöveteiben és szerveiben. Ez biztosítja, hogy a szövet mindig megfelelő mennyiségű vízzel legyen ellátva.


Minél fiatalabb a bőr, annál magasabb a hialuronsav tartalma. Azonnal felismerheti a hialuronsavban gazdag fiatal bőrt a térfogata, rugalmassága alapján. A hialuronsav aránya a bőrben az életkor növekedésével csökken.

 

A bőr rugalmasságának elvesztése


Bőrünk az idő múlásával elveszíti rugalmasságát. Az egyes bőrrétegek vékonyabbak és szárazabbak lesznek, a ráncok láthatóan kitűnnek. Az alsó bőrrétegek térfogata szintén csökken, és így megváltoztatja az arc harmonikus arányát. A rugalmasság csökkenése és a mimikai izmok aktivitása kis ráncok és redők kialakulásához vezet.

 

A test saját hialuronsavjának csökkenése

 


A bőr életkorához kapcsolódó változásain kívül a környezeti hatások, mint például az intenzív napsugárzás, a légszennyezés és a szabad gyökök, a test saját hialuronsavjának csökkenését is okozzák. Ez a test természetes alkotóeleme, amely olyan fontos funkciókat lát el, mint például a bőr nedvességtartalmának és rugalmasságának fenntartása. A leírt bőröregedésen túl az alsó szöveti rétegek elveszítik stabilitásukat, szilárdságukat és térfogatukat.

 

Az ifjúság háromszöge Az ifjúság háromszöge

 


Az idő múlásával a középső felület az arc alsó harmadába süllyed. Ezek a körülmények döntően befolyásolják az arc arányát, és az úgynevezett „ifjúsági háromszög” megfordulását idézik elő.

 

 

 

 

 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Szépség Hialuronsav

Kapcsolódó termékek